Fuck them

Nu har jag varit ledsen. Igen. På gränsen till att tappa greppet. På grund av soc. Igen. Det där med lurkortspelet Stjärna som jag skrev om i mitt inlägg ”Jag är en sån” upphör aldrig att vara aktuellt. Jag har i tanken gått igenom prostitution, bankrån och att bara lägga mig under sängen och försvinna. Igen.

Sen blev jag arg. Det var första gången på länge. Istället för att försvinna, så ska jag skriva boken. Jag leker med tanken på att starta en crowdfunding. Först på skoj. Men sen upptäckte jag att det fanns ett litet stråk av allvar där. En crowdfunding för att köpa tid för att kunna skriva boken jag vill skriva. Om mina erfarenheter av att vara sjuk, att vara beroende av samhällets välvilja som blir allt mindre. Maskorna blir större och större i skyddsnätet.

Mina ord ska finnas där. Jag ska inte försvinna och bli tyst, mina ord ska finnas där. Fuck them

Annonser

12 reaktioner till “Fuck them

 1. Menar du att de gav dig avslag eller bara drar det ut på tiden med ett besked?

  Själv får jag inte skriva någon bok för då heter det att jag är arbetsför igen och kan titulera mig författare. Detta även om boken endast skulle ge några hundralappar i inkomst och endast vid ett tillfälle. Vad gör jag sedan då?

  Jag upphör aldrig att förvånas över kränkningar, som vi som hamnat i detta utsatta läge, får stå ut med. Om min handläggare ringer och säger att jag blir utslängd igen kommer jag anmäla henne för mordförsök. Jag torterades under 14 år och det räcker gott och väl för att inte orka med en omgång till i tortyrkammaren. Post traumatiskt myndighetsstress som gjort att jag inte längre kan hantera ens minsta lilla stress. Kräks av oro bara det dyker upp ett brev från FK.

  I den stora sorgens famn finns små ögonblick skratt… sjunger Ted Gärdestad just nu när jag skriver detta och hans text stämmer så väl på det som sägs i dina texter.

  Har du någon att prata med? Ja, jag menar att du behöver professionell hjälp, det du går igenom är ett trauma som du inte får nonchalera. Kontakta Psykolog/Neuropsykolog? Håkan Nyman. För mig blev det ett mantra att förnedra mig själv under alla dessa då jag inte fick någon rehabilitering. Att jag fortfarande är värdelös får jag nu mota bort varje dag. Min psykolog sa att det är INTE mig det är fel på, det är de andra som inte förstår och känner en makt över att du har begränsningar med dina funktionshinder.

  När det blåste mycket stod jag långt ut på klipporna med vinden piskande i ansiktet och bara skrek ett ”Ronjaskrik”. Jag var så förtvivlat uppgiven över denna kamp som du nu går igenom. Ge inte upp hoppet de får inte knäcka dig! Orka överklaga! Aldrig aldrig får de bryta dig sönder och samman! Du har ett värde, förstå det även om den svart rullgardinen är nerdragen.

  Här kommer många varma kramar till dig!

 2. Hej Emma. Snubblade in på din blogg via Facebook för några dagar sedan. Började läsa från början, och har inte kunnat sluta, nu i natt nådde jag fram till nutiden. Du skriver väldigt bra och verkar vara en så strong, smart och härlig tjej. Önskar dig kraft i kampen mot soc, önskar dig allt gott, lycka och välgång (sorry för klichéerna). Många kramar från Finland.

  1. Hej Annika! Jag har faktiskt försökt vara lite ”ledig” även om ledig inte finns för oss… 🙂
   Men snart kommer jag igång igen. Känns bra att du finns!
   Kram/ Emma

 3. Åh Emma! Du är inte ensam. Kanske inte någon tröst men kanske ett stöd? Jag har gått igenom allt det du går igenom och är fortfarande i träsket.
  Lider av samma post traumatiska myndighets stress som Annika nämner och jag kan inte ens gå ut och tömma brevlådan på dagar ibland. Man blir otroligt paranoid och det är inte inbillnig heller många gånger för hur kan det komma sig att det lyckas komma både brev från myndigheter på löpande band och löjligt mycket oväntade räkningar när man är fattig och lever på en ynka sjukpenning? Inte inbillning. Det händer på riktigt. Jag är numera övertygad om att det existerar ett hemligt övervaknings system där dom ser i vilken situation man befinner sig i. Då måste hon pressas på mer pengar.. tryck på lite till tills hon bryts sönder. Ungefär så! Vi gör henne så svag med vår terror att det leder till en mindre person att underhålla :O
  Och vet du vad… det är just den paranoian,,den övertygelsen som gör mig ARG… galet förbannad och stark att jag orkar sitta på hel tid varje dag och administrera till dessa gamar och”jaga” pengar. Jag anser mig själv numera vara en profesionell jägare. Jag borde ha licens.
  Denna månad har jag ingen aning vad min fångst blir, men trots sjukdom och kraftlöshet tänker jag inte låta rovdjuren kasta sig över mig 🙂
  Jag ska kämpa in i det sista fäktandes.

  Numera har jag bojkottat soc.. iallafall för ett tag. Jag behövde en paus från dom för att kunna återfå min mentala styrka och friskhet. Det har hjälpt. Jag är fattigare än någonsin men det var absolut nödvändigt.
  Droppen var när dom krävde att jag skulle säga upp min lägenhet och bli hemlös. deras förslag var att jag skulle antingen flytta hem till någon i familjen,en bekant eller hyra en billig sjaskig lägenhet långt ut någonstans som inte kostade så mycket i hyra. Jag fick alltså skylla mig själv som ville bo i stockholm med dagens dyra hyror. Mina hundar skulle jag självklart göra mig av med.. det fanns ingen disskution om den saken. Hahaha kan inte låta bli att skratta åt det absurda jag hörde. (som jag spelade in)
  Det ville alltså att jag skulle göra mig själv HEMLÖS!!! det var deras geniala lösning. Sälja alla mina ägodelar, möbler och familj (djuren)
  Det var droppen. Tack och hej sa jag.
  Fråga mig inte hur jag har klarat mig, kanske för att jagjobbat mycket inom sälj och lyckats sälja av saker månad för månad , men det är värt allt hår avfall och magsår.
  Det blev ett långt inlägg det här men har så mycket jag vill berätta.. skräckhistorier. Men det här får nog räcka så länge och jag hoppas att du som jag kan skratta lite åt mitt elände för hur jobbigt det än är så förlorar jag inte min humor,, den älskar jag och ger inte upp. Utan att se det tragikomsika i det hela skulle jag aldrig överleva 😉
  Stor kram till dig.

  1. Paulette! Jag har också haft tankar på att skippa soc. Bara för att överleva. Jag blir sjuk av soc, de gör mig sjuk, sjukare än vad jag egentligen är. Jag förstår dig. Men jag blir så jävla förbannad att de till synes ska hjälpa till och så stjälper de istället. Säg inte att vi har en socialtjänst om vi inte har det! Det är så förljuget.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s