Min ångestkärna

Häromveckan lokaliserade var min ångest oftast sitter. Min ångestkärna. Core of angst. Det ska man göra, säger alla psykologer. Var sitter den hur känns det osv. Jag har blivit ganska bra på det. Men nu var det inte tillräckligt. Jag ville se var den satt. Det enda sättet jag kom på var att ta en spritpenna och ringa in området, ungefär som plastikkirurger gör. Då gick det över. Lite. Det kändes som den sjönk ihop en aning, inte lika stor och sprängande. Ska kanske föreslå det till min psykolog eftersom hennes jävla tips och tricks är HELT VÄRDO. 

Eller så startar jag en egen tips och trixverkstad. 

  

Annonser

6 reaktioner till “Min ångestkärna

 1. Apropå ångestkärna…

  Var kommer jag ifrån ?
  .

  IMMATERIELL ENERGI = LIVET SJÄLVT ! ? ! = mer än 99 % av wåra fysiska Kroppar i volym sett – enligt kvantfysiken.

  Den immateriella LivsGnistan = GudsGnistan (som ej skall förväxlas med religioners påhittade gudDomar) har två ”ansikten”. Dels den immateriella kosmiskt SuperIntelligenta oändliga LivsEnergin – och dels det tillika kosmiskt SuperIntelligenta immateriella svarta hålet.

  Den immateriella LivsEnergin som sådan – är det som i allt väsentligt ger den fysiska Kroppen den energi som den behöver – för att wåra ca 13 miljarder kroppsceller och ca 100 miljarder hjärnceller skall fungera på ett bra sätt. Den mat och dryck som Wi petar i Oss har relativt sett bara en marginell betydelse.
  .

  Wåra Kroppar kan ej ett enda ögonblick fortsatt fungera – ifall den immateriella LivsEnergin skulle falla bort. Helt utan mat och dryck går det att Leva ett bra tag. Har Wi undermålig kontakt med den immateriella GudsGnistan – så får vilken mat och dryck Wi petar i Oss större betydelse – än om Wi är i bra kontakt med GudsGnistan. Jesus körde ju sin Kropp efter plusfästelsen under sex veckor helt utan mat och dryck – och det gick ju bra.

  Att få kontakt med den immateriella GudsGnistan handlar om att följa andningen. Och då menar jag följa = ej alls styra andningen med operativsystemet. Andas jag med operativsystemet – så blir inandningen ”större” än utandningen – och när jag bara följer andningen så blir det tvärtom + att mitt tankefokus helt automatiskt landar i bröstområdet = den immateriella GudsGnistans säte i den fysiska Kroppen = där känner jag mig Hemma – minst sagt – och alldeles oavsett ifall jag är i min bostad eller annorstädes.
  .

  När jag andas med operativsystemet – så blir jag t ex stressad, drabbas av ”oändlig” självkritik = rädsla, nedstämdhet, skuld-, skam och syndkänslor osv. När jag bara följer andningen – så hamnar jag helt automatiskt i bröstområdet – och det immateriella svarta hålet ”slukar” då allt som har med stress, självkritik = rädsla, nedstämdhet, skuld-, skam och syndkänslor osv att göra – och oavsett hur mycket sådant som mitt operativsystem producerar.

  Operativsystemets kapacitet är stor – men det immateriella svarta hålets kapacitet att förinta det operativsystemet producerar är större = Det finns ALLTID en annorlunda framtid i sikte !

  Följa andningen kan jag göra under dagen vid många tillfällen – utan det det stör det jag för stunden håller på med. Kan det bli enklare än så att befria mig själv ifrån stress osv ? – och som bonus få att vara vid gott mod !
  .

  Operativsystemet = de ca 10-15 % av hjärnan som vuxna använder. Alla nyfödda barn använder 100 % av hjärnan – för de har inget operativsystem – och deras GudsGnista interagerar med deras hjärna utan störningar. Barn yngre än fem år har ett ”tamt” operativsystem – som gör att deras GudsGnista och hjärna fortfarande i mycket hög grad kan interagera = samverka.

  Men sen kommer skolan in i bilden. Vuxna ”klistrar” mer och mer på barnen sina operativsystems förut fattade meningar om sig själva och världen. Barnen förlorar därmed mer och mer av sin naturliga kreativitet och spontanitet = dom blir mer och mer som vuxna är = har väldigt lite kontakt och interaktion med GudsGnistan, tyvärr tyvärr… 😥
  .

  Men allt som har en början har ett slut. Livet i kött löper – och som vanligast senast vid 70-90 års ålder är det dags att dra sitt sista andetag = operativsystemet raderas = GudsGnistan tar över det hela till 100 %. Så den fysiska döden kan ju ses som LivRäddare, faktiskt…

  Barn lär sig upp till ca fem års ungdom – lika mycket som Wi sen lär Oss under hela resten av wårt liv. Så att dagligen vara i kontakt med GudsGnistan – har sina poänger – om hen så säger. I grund och botten handlar ju detta om att upphöja mig själv till små barns nivå = företrädesvis tänka, tala och agera spontant på hjärtats nivå.
  .

  Går det som vuxen ? Javisst gör det det – men det krävs ju då att Wi ej alls så sällan även ”landar” i bröstområdet under dagen. I så fall sköter sig det mesta av sig självt = Det ordnar sig ! = Wi älskar mera och måste-arbetar mindre.

  Det kan ju vara värt att testa mer än en gång – för hur Wi än vrider och vänder på saker och ting – så handlar ju allt i grund och botten om att: ”Det Gäller Livet !” http://josefboberg.wordpress.com/2008/02/29/potential-for-kreativitet

  All fortsatt lycka till med Ditt Liv !

 2. Jag tror att hon kommer att föreslå att du gräver bort din ångestkärna och opererar in en kastanj där istället. Sådana har ångestdämpande effekter har jag hört.

  Drömmen hade ju varit att den satt under ena lillfingernageln så att allt hade gått att lösa med en avbitartången. Min egen ångestkärna sitter mitt på bröstbenet. Tror att jag ska leta reda på en tuschpenna nästa gång jag får ett skov.

  1. Hahaha! En kastanj! 🙂
   min sitter ju lite till höger under bröstbenet. Ja, prova i alla fall! Det värsta som kan hända är att det inte händer någonting. 🙂 kram

 3. Så skönt att höra från dig för när det är tyst en längre tid så grunnar jag på hur det är med dig!!
  Ångest… en del sitter i mitt huvud och den andra i magen/bröstbenet. Den i huvudet är den där jävla Förs. kassan som jag gång efter annan känner att de jagar mig med blåslampa för att slänga ut mig. Den i magen är när det är dags för den årliga kontrollen och de ringer för att kolla om jag blivit bättre så jag kan börja jobba igen. Då gör det så ont i magen att jag nästan kräks och tarmarna knyter sig. Fresten så måste ångesten även sitta i hjärtat för just då, när det står hemligt nummer, så vill jag inte svara och då står hjärtat stilla och håller andan – ska hon klara sig denna gång också, säger mitt kära hjärta. FAAN ta dom – mina skador och obotliga sjukdomar blir bara sämre för vart år och ingen vill bli jagad i denna situation.

  Jag förstår din ångest och jag önskar att du slapp den, men vi får nog ha den till dödagar.

  En vacker höstkram skickar jag till dig – KRAM!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s